Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

znám několik opravdu moderních věřících, co jsou zcela nohama na zemi... mám trochu pocit, že je tu zbytečné vytahování toho takzvaného svíčkovobábovství. Vskutku chytří věřící věří hlavně v to, že věci se budou dít dobře, pokud oni sami se přičiní. a mše v kostelích jsou často setkáváním, které kolikrát tolik opomíjíme, jakož malá zastavení sebe sama... a uvědomění si sebe sama. Což špatné není.

Nejsem věřící a jsem si i vědoma, kolik zla víry natropily... jak píšte - kalkul moci...obchodu... ale věřte, že ti,o nichž píšu, i v tomhle velmi dobře rozlišují. Jde o šíři srdce a rozum s tím ruku v ruce. J.A.Komenský věřil silně... a přitom jsou jeho myšlenky moderní a věcné a k podepsání.

7 0
možnosti
Foto

Dobrou chutˇ k obědu, i životu. Hezký den a nejen trnto, ale i ty další. Všem. Zas třeba někdy. ZdravímR^. J.A.J.

0 0
možnosti
JL

Vždycky, když chcete někomu vzít smysl života, zamyslete se nad tím, zda mu můžete nabídnout nějaký lepší. Lidi nepřestanou věřit ve své Bohy jen tak...

1 1
možnosti
Foto

Nepřestanou. Stále je ,,co" si i zdůvodnit, či potřeba se o ,,něco" opřít.

1 0
možnosti
ZH

R^

Kdyby Bůh opravdu existoval, měl by být na listině nejhledanějších zločinců.

Všechny bohy si člověk stvořil k obrazu svému, aby snáze ovládal masu. ;-(

0 1
možnosti
MD

Ale to bychom cloveka a 'otazky' jeho potreby Boha zase hodne zjednodusili.

3 0
možnosti
Foto

Můj Bůh, Váš Bůh, no těbůch;-) Bůh jsme MY. Každý máme Boha v sobě, atˇ jej budeme nazývat jakkoli. Nakonec, všichni jsme přece děti Boží, že:-)

0 0
možnosti
MD

Rad byste pravdepodobne dal 'sirsi' rec, ovsem toto asi nebude ta prava cesta. Mrkaci smajlik.

0 0
možnosti
Foto

V jednom liter. díle o II.WW. následně i zfilmovaném, hlav. hrdina ODPOVÍDÁ NA OTÁZKU: ,,jak MŮŽE Bůh takové hrůzy připustit?" takto: ,,Bůh je sadista, akorát, že o tom neví";-(

0 0
možnosti
Foto

Ještě dodatek : ,,NEBE, PEKLO RÁJ". Trošku ,,odpověd" NA ,,LECCOS" je v závěru tzv. student. hymny, kterou mnozí studenti tak hrdě zpívají. Jestlipak ovšem vědí, o čem je vlastně její text?

Kde jsou ti, kdo před námi

byli na světě?

Odkráčejte do nebes,

přeneste se do pekel -

oni tam již byli

oni tam již byli!

Zdroj: http://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=533017

0 0
možnosti
MD

'Buh' ma svuj prostor snad v pripade, kdy si klademe otazku smyslu sve existence. A az se nam dostane jejiho zodpovezeni doufejme, ze to nebude 'zadny'.

1 0
možnosti
VF

Obrázkem na konci tak trochu protiřečíte tomu, co píšete a vyznívá to jako reklama na čakry. Takže místo jiných náboženství nabízíte to své?

1 1
možnosti
OK

Je ironií osudu, že ti, kteří nejvíce bojovali proti náboženství, činili tak v rámci svého nového náboženství.

1 0
možnosti
AL

Děvče, jste ještě příliš mladá na to, abyste poznala, jak nemáte život ve svých rukách. Aby člověk pochopil některé věci, potřebuje na to zestárnout.

1 0
možnosti
Foto

Pane Lisovský, ráda si poslechnu radu někoho staršího a zkušenějšího. Jen povídejte :-)

2 0
možnosti
OK

Ukazuje se, že člověk chce v něco věřit. Naprostá většina lidí věří v cosi poznáním neověřitelného, často i vědě odporujícího.

Ukazuje se, že člověk chce někam patřit. Naprostá většina lidí se sdružuje v různých spolcích či společnostech různého charakteru.

6 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Sportovně založená mzdová účetní se zájmem o média, jejichž studium ji od médií naopak odradilo. I přesto má občas potřebu vyjádřit se k některým aktuálním věcem a to i přes občasnou nelibost ostatních, jelikož její témata jsou často dost kontroverzního rázu :)

Seznam rubrik