Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL
ZH

R^ Nedejte se!!:-(

Přesto mi to nedá a napíšu něco generelně o dětech. Každé chování má svoje příčiny. Za mého mládí se kluci ženili brzo po vojně a děvčata vdávala kolem dvacítky. Dítě do roka bylo téměř pravidlem. Tenkrát kdo chtěl byt a nebyl ženatý skončil na konci pořadníku bez šance. Hypotéky ani baumarkty nebyly. Taky se tolik nestudovalo a tak po vojně měl prakticky každý nějaký příjem, který těžko mohl ovlivnit, snad jedině brigádama. Dneska je to jiné, napřed se studuje, pak hledá práce, která je na začátku ovšem mizerně placená a hlavně nejistá. Byt Vám nikdo nedá a na hypotéku musíte mít stabilní příjem. To je myslím důvod proč se děti posunuli o nějakých 8 let dozadu.

Vrátit se to nedá, ale je to škoda. Protože být mladým dědečkem je děsná výhoda. Když jsem měl malou dceru, honil jsem brigády, zařizovali jsme byt a peníze pořád nebyly. Dneska mám vnučku, mám na ní čas, protože nemusím honit brigády na splácení půjček. A existuje mnohem víc možností jak spolu strávit čas. Navíc má dcera k dispozici i prarodiče, kteří jsou ještě v pohodě, zdraví a na rozdil od nás v důchodu.

A ještě jedna výhoda, vnoučata mužete kdykoliv vráti zákoným rodičům. ;-D

11 0
možnosti
Foto

Nedá se říci, že to souviselo i s režimem? Příliš mnoho hodnotnějších alternativ na prožití života nebylo, že? Možná jsme žili pod poklopem, ale nějaký řád to mělo....a čím méně pozlátka bylo v nabídce, tím více lidé žili běžným rodinným životem. Ve svých přirozených rolích...

0 0
možnosti
Foto

S tím je třeba počítat, že když jdu s "kůži na trh", tzn. se zjednodušeně popsaným vlastním životním příběhem, tak se dočkám i zjednodušujících reakcí. Zvlášť když jde o téma, které svým způsobem rezonuje ve společnosti. Diskuse tomu nasvědčuje.

Tak se ptejme, proč dnešní mladí oddalují rodičovství. A mnohdy si spíš pořídí psa nebo kočku. Mě to třeba taky trápí, že naše dospělé dcery žijí právě takto. Není to ale jen jejich rozhodnutí, záleží to i na mužích, samozřejmě. Jestli chtějí přijímat tuto zodpovědnost. A když ne, tak je tu něco špatně.

2 0
možnosti
Foto

Když se tak dívám kolem sebe, někdy to vypadá, že mladí muži si spíš než kdy jindy hledají ve svých partnerkách matky...jakoby vymizel element mužnosti, nebo alespoň je silně oslaben. Přirozené role se nějak vyvrací ze svých kořenů....prvopočátek se dá ale hledat nejspíše u rodičů, výchova, rodinná atmosféra, celkové naladění společnosti....obecně lidé touží po "nalakovaném" luxusu s netových stránek, cestování, adrenalinu dálek....orgasmická generace....oproti tomu běžný život živitele a ploditele dětí neobstojí ani náhodou....těžko jim vysvětlíte, že hluboké hodnoty se neblýskají, když jim to předkládá denně nepřetržitě celý svět kolem....je to smutný:-/

0 2
možnosti
Foto

Holka zlatá (takové důvěrné oslovení si snad můžu dovolit - z hlediska "bezdětné dámy v letech" - nemajetné, podotýkám...:-) ) tady jste ani nemohla čekat nic jiného... Zde v diskusi bývá převaha jedinců, kteří snad i byli na ponorce bubeníkem!

Jen se tu trochu odkopete, už vás masej... Článek se Vám moc poved, je vidět, že jste nad věcí a v tom nadále vytrvejte. Přeju Vám, aby se Vám život vyvedl jen a jen podle Vás!!! A vítejte mezi námi v blogerském rybníčku, kam občas někdo vyleje i splašky... :-)

13 1
možnosti
KB

K56a55r42e82l 26B24o88č38e80k

11. 8. 2016 12:02

Člověk, který je nad věcí, nenapíše nejdřív vysoce kontroverzní článek a nenapíše pak i ublíženecký další blog na téma - diskutéři. Asi tolik.

1 5
možnosti
Foto

Berte to s nadhledem a vydýchejte to s úsměvem. ;-) Každý člověk má tu svou pravdu. Každý promítá své zkušenosti a co se týká plození dětí - je to specifická oblast - řekla bych citlivá ažaž. Promítají se zde zkušenosti žen, které by po svých peripetiích na Vašem místě jednaly jinak, které litují nebo nelitují, to je fuk, prostě se jich to tak nějak bytostně dotýká.

Bůh ví, že většina zkušeností v našich životech je nepřenosná a tato EXEMPLÁRNĚ přenosná není. Nikdo Vám nikdy nevysvětlí, ani Vy jednou někomu dalšímu, jaký je to pocit nosit život pod srdcem. A jestli to bude teď, nebo za deset let, nebo nikdy...to je jen Vaše volba. Podle mne přistupujete ke svému životu cíleně zodpovědně a racionálně. Jste taková svým založením. Občas se tak můžete střetnout s emotivnějšími jedinci, co na tom, o tom vesmír přece je ;-)

3 1
možnosti
VK

Mám rád hezké a inteligentní ženy, které to mají v hlavě srovnané. Teď jsem si vzpomněl, máte již ke svým zamýšleným potomkům otce?;-D;-) Karma!

4 0
možnosti

Co ten otazník? Proč jste si článek nepřečetl?;-D

1 0
možnosti
MV

lidi dneska neumej cist, nebo spis jsou casto tak nastvani a nespokojeni sami se sebou, ze poucovani je jejich jedina cesta realizace...

10 0
možnosti
ZB

Jo jo, jak dojde na děti, tak se vyrojí takových chytráků až to hezké není :-).

Přijde mi, že na některé lidi představa, že člověk chce děti nejen uživit, ale i trochu jim ukázat svět a něco zažít působí jak červený hadr na býka. A upřímně, autor toho původního fcb příspěvku je id**t.

3 0
možnosti
ES

Výborný článek.:-)R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Sportovně založená mzdová účetní se zájmem o média, jejichž studium ji od médií naopak odradilo. I přesto má občas potřebu vyjádřit se k některým aktuálním věcem a to i přes občasnou nelibost ostatních, jelikož její témata jsou často dost kontroverzního rázu :)

Seznam rubrik