Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Karma jako hrom :-)

Tak dobrej článek jsem už dlouho nečetl.

Lidé jsou holt různí. Někdo dostane rozum ve dvaceti (výjimky, ale jsou), někdo ve čtyřiceti, někdo až v šedesáti a někdo prostě ani za celý svůj život. V každém případě, pokud by měl každej alespoň z poloviny tolik rozumu, co Vy, tak si může gratulovat.

Tak ať Vám to vychází R^

4 0
možnosti
DS

Předchozí blog a diskusi pod ním jsem četla až po tomto. Oba mi přijdou, odpusťte, jako emocíplné výkřiky, kde se snažíte obhajovat něco, co Vám nikdo nebere ne vždy košer způsobem. Velmi mi připomínáte mne samotnou. Také jsem se ve svých blozích snažila sdělit svůj názor, postoj, emoce a také mě více než případný nesouhlas v diskusích rozhazovalo nepochopení. Víte, ani tisíc sebeosobnějších příkladů z Vašeho názoru vyšší pravdu neučiní. Váš partner v diskusi má nepochybně k dispozici stejný počet příkladů, jen z opačného spektra.

Osobně si myslím, že máte na zakládání rodiny ještě čas a že se do té doby změní jak Vaše situace tak Vaše postoje. Vaše snaha se na vše připravit je bohulibá, jen malinko bláhová. Na spoustu věcí se zkrátka připravit nelze.

V jedné věci s Vámi však souzním. Děti mají být vychtěné, vyláskované. Chtěla bych napsat, že se na ně musíte připravit, ale to fakt nejde. Více než materiálno (ano, dítě je drahá věc, ale když na něj přesunete Vámi zmiňované výdaje na sport a kulturu, na které stejně už nebudete mít čas, nebude to taková hrůza) jde o přípravu morální. Aby člověk oželení svého času, soukromí, zálib a nepovažoval za oběť. Naopak, aby je považoval za to nej, co ho mohlo v životě potkat. Krásně to popisuje ve svém blogu Zuzka Součková.

Každopádně Vám přeji do života splnění Vašich snů a plánů a především naplnění, ať si pod tím představujete, co chcete.

A nebojte, nad blogem a diskusemi se časem zavře voda jako nad vším v životě.

1 0
možnosti
FV

Hystericky se projevujete především vy sama. I tímto naprosto zbytečným, egocentrickým článkem. V diskusích nemůžete očekávat jen nadšená přitakávání.

Pokud vám to vadí, máte tři možnosti. Nepsat veřejně, diskuse zakázat, nesouhlasné příspěvky mazat. Takových už tady bylo. :-/

5 6
možnosti

Vy jste ale jeden další srandista, co by zase chtěl řídit životy druhých. I kdyby autorce některé příspěvky vadily, proč by využívala Vašich rad, jedné trapnější než druhé? Diskusi zakáže a budou ji oprávněně pomlouvat, že ji zakázala neb není schopna obhájit svůj názor, mazáním nesouhlasných příspěvků bude vypadat jak chudák co nesnese kritiku, o ústupu z veřejného psaní pak už ani nemluvě,. Prostě diskutuje, a i když jí něco vadí, tak si o tom pokecá, na rozdíl zřejmě od Vás, kterej by sprásknul uši a zmizel.

5 1
možnosti
Foto

Myslím, že rozumím tomu, že v pětadvaceti uvažujete tak, jak uvažujete....Kdybych se mohla dnes znovu rozhodovat, pořídila bych si děti po třicítce. Člověk nemá pocit, že o něco přišel, zároveň má nějaké zkušenosti jak životní, tak pracovní...Je vyklidněn ( většinou) a lépe se vyzná sám v sobě a svých potřebách. Je fakt, že ve vašem blogu bylo v podstatě řečeno totéž, jen s mladickou otevřeností, urputností a tak nějak dětsky umanutě, a to možná vedlo k těm závěrům a unáhleným soudům. Každopádně i já, se přikláním k prohlášení mé oblíbené blogerky Zuzky: být mámou je ( nebo může být) nejvíc....Ale taky nemusí, a o tom to je. O té volbě :-).

1 0
možnosti
Foto

Díky. Jak říkáte: hlavní je, aby se člověk cítil sám připraven a hlavně si uvědomil, že budou i věci, na které se připravit prostě nejde :)

0 0
možnosti
DV

D10a13v90i94d 71V63l83k

11. 8. 2016 16:13

A já bych to slečno Ivano uzavřel. Žijte si jak chcete a držím Vám palce, ať jste šťastná. Tak zase někdy na blogu :-)

3 0
možnosti
EH

K tématu (děti, ne hysteričtí diskutéři :-)): Pokud zmizel tlak společnosti, tak zbývá už jenom mateřský pud. Bezdětný člověk není o nic sobečtější než rodič, protože ten si dítě vesměs nepořizuje z jiného důvodu než uspokojení svých potřeb.

Pro mateřský pud je normální, že nastoupí později, třeba po třicítce. Bez finančních a jiných pobídek nikdo děti rodit nebude. V jiných zemích mají silný tlak společnosti a ty národy nás v ne moc vzdálené budoucnosti pohltí.

3 2
možnosti
JR

J77a91n 81R31á73ž

11. 8. 2016 14:41

Co to je za blbost "bez finančních a jiných pobídek nikdo rodit nebude"?

To fakt myslíte vážně? No nazdar!!!

9 0
možnosti
JR

J67a82n 19R42á10ž

11. 8. 2016 14:32

Zcela zbytečný článek. V tom minulém bylo Vše. Kdo umí číst a vnímat "co chtěl básník říci" pochopil. Kdo nepochopil, buď četl článek povrchně, uznávám, že bylo pro pochopení lépe si ho přečíst aspoň dvakrát , neb nebyl polopaticky napsán, nebo si hned po prvních větách udělal milný názor, že děti ze sobeckých důvodů nechcete a volíte raději materiální pohodlí.

V tomto duchu se i odvíjela diskuze. Že v mnoha případech neprojevovali diskutéři sympatie s textem, je zcela normální. Ale slouží to i jako dobrý trénink vnímat negativní stanoviska bez emocí a zůstat nad věcí.

Takže si myslím, že by bylo lepší přijmout kladné i záporné odezvy na Váš článek, nechat to jen v sobě pracovat a nereagovat dalším vysvětlujícím článkem. ;-)

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, když já vcelku ráda diskutuji a nebojím se toho obhájit si svůj názor. Záporné odezvy mi nevadí a beru je, jen nemám ráda, když někdo komentuje i to, co ani nebylo řečeno. A než u předchozích asi 150 příspěvků odpovídat zvlášť, rozhodla jsem se to takto shrnout, jelikož to velkou část diskuze pokrývá a hlavně pak reakci paní Pokorné. Máte ale pravdu, že některé příspěvky často ani nestojí za tu "odpověď" a že bude lepší nad nimi pro příště mávnout rukou. Díky R^

0 0
možnosti
SB

Nechápu proč tu hlupačku vůbec řešíš. Ono úplně stačí to její " Oddaná matka nade vše milující svého syna " a každému musí být jasné ... ;-D

4 2
možnosti
JK

Tak nevím, přečetl jsem si váš minulý text a prošel si i diskuzi pod ním a nechápu, co vás v ní tak navztekalo a kde máte ty hysterické reakce? Jestli je někde nějaká hysterie, tak v tomto textu, kterým si to vypořádáváte s diskutéry, ale ta hysterie je jen lehýnká. To, jestli máte, či nemáte dítě, chcete ho, nebo nechcete a jak to zdůvodňujete, mě příliš nezajímá. Myslel jsem si však, že se třeba dočtu nějaké zajímavé a neotřelé zobecňující vysvětlení, proč mladí lidé přivádějí na svět potomstvo později, než tomu bylo v minulých dobách. Nestalo se tak, ale to se nedá nic dělat.

Na jednu věc bych vás rád upozornil. Když radíte čtenářům svého textu a diskutujícím, aby se vrátili do první třídy a naučili se číst, měla byste psát bez gramatických a stylistických chyb. Zdvořilostní oslovení Vy, Vás, Vám atd. se píše s velkým začátečním písmenem jen v případě soukromých dopisů jednotlivým osobám, když chcete vyjádřit, že toho, komu píšete, chováte ve zvláštní úctě, případně chcete, aby si to dotyčná osoba myslela. Ve veřejných písemných projevech to nemá co dělat a pokud oslovujete více lidí, už vůbec ne. Dále, když použijete zdvojený titulek, v němž jsou jednotlivé titulky spojeny slůvkem aneb, musí druhý titulek začínat velkým písmenem, jakkoli to právě MfD nedělá. Pak vám tam scházejí nějaké čárky, co si tak vzpomínám, před "a proto" se píše čárka. ;-)

4 3
možnosti
Foto

O pátém pádu nemluvě........

3 0
možnosti
Foto

;-) Lze nahlížet různě i ,,různě". Např. je možné se divit, že mléko, dané na plotnu někdy překypí, či se připálí? Tak lze pohlížet i na Váš článek, kterým jste spustila i malou lavinu. Vzpomenu např. na ,,Básníky", kdy nápadník Píštˇalky rozplánoval jejich předpokládaný společný život. Den po dnu, do kdy na co ušetří, kdy auto, kdy dovču v zahraničí, kdy dítě(!) atp. Život podle ,,itineráře"?Ale opět platí, každého věc jeho život!Sám, v páru, s ....;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Sportovně založená mzdová účetní se zájmem o média, jejichž studium ji od médií naopak odradilo. I přesto má občas potřebu vyjádřit se k některým aktuálním věcem a to i přes občasnou nelibost ostatních, jelikož její témata jsou často dost kontroverzního rázu :)

Seznam rubrik