Proč tolika lidem (ne)FUNGUJE zákon přitažlivosti...

11. 10. 2018 19:05:14
Jistě už jste někde slyšeli, že vše, co se nám v životě děje, si tvoříme svými myšlenkami... Pokud ne a nebo tomu prostě nevěříte, asi tento článek ani neotvírejte, ušetříme si tím spoustu vzájemné energie nad případnou diskuzí :)

Proč (ne)FUNGUJE? Protože on funguje, vždycky. A ti, co měli také možnost si to ověřit na svých vlastních životech, mi jistě dají za pravdu. Je tady ale pár bodů, které nám v konstrukci té naší vysněné reality pořád trochu brání. Které to jsou?

1) (ne)TRPĚLIVOST

My lidi většinou chceme všechno hned, teď, bez odkladu. Vesmírná energie ale není instantní kafe. I tady platí, že kdo si počká, ten se dočká. Znám spoustu těch, co se snažili uvěřit. Dali si přání a to se prostě nesplnilo. Jejich reakce? Nefunguje, hotovo, tečka. Nemá cenu to zkoušet dál.

2) (ne)DISCIPLÍNA

Ano, i tady totiž platí, že je třeba být disciplinovaný. Kdyby to bylo až tak jednoduché, že na něco pomyslím a to se mi stane, děly by se tady na tom světě pěkné věci, to mi věřte :) Ne nadarmo se říká: "Dávej si pozor na to, co si přeješ, mohlo by se ti to splnit". Naučit se používat zákon přitažlivosti tak, abychom si tvořili svoji vlastní realitu, je dlouhodobá práce a sebevzdělávání.

3) (ne)TVOŘENÍ

Pokud si představujete zákon přitažlivosti tak, že budete ležet doma na gauči a mezitím se Vám tam venku postaví Váš vysněný dům, na dveře Vám přijde zaťukat Váš vysněný partner/partnerka a peníze ve Vaší peněžence samy od sebe nabobtnají, pak se Vám asi skutečně moc přání nesplní. I když jen naší myslí můžeme dokázat neuvěřitelné věci, jako například uzdravit sami sebe, jsou i věci, které vyžadují určitou míru naší činnosti. A to souvisí i s bodem č. 2 - disciplínou. Spousta lidí otrávených stereotypem svých všedních dní, přijde domů z práce, která je nebaví, domů, kde se jim to nelíbí a snaží se rozptýlit svoje myšlenky útěkem od reality - sledováním televize, klábosením o nových drbech, sjížděním sociálních sítí, alkoholem apod. Ta menší část, která dokáže i v těchto zatím třeba ne tolik lichotivých časech, pracovat ve svém volném čase na svých snech, brzy uvidí výsledky své práce.

4) (ne)VÍRA

I když své přání třeba vyslovíme nahlas, ještě to nemusí znamenat, že skutečně věříme v jeho splnění. Necháváme se vláčet svým rozumem, který nám zezadu našeptává, že něco takového přeci není možné. A to je jeden z největších oříšků samotného zákona přitažlivosti. Umět si představit dostatek v období nedostatku (a to je jedno, jestli peněz, zdraví, lásky, naplnění...) je ta největší výzva a největší boj našeho mozku se srdcem. Přání je třeba uvěřit hlavně v emocionální rovině, prožít emoci, představit si, jak se cítím právě v tu chvíli, kdy se mi mé přání plní. To je věc, kterou spousta autorů neuvádí a mnoho lidí neví.

A tak Vám přeji, ať se Vaše přání stanou Vaší skutečností :)

Autor: Ivana Jirmářová | čtvrtek 11.10.2018 19:05 | karma článku: 20.15 | přečteno: 1256x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 26.99 | Přečteno: 494 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 521 | Diskuse
Počet článků 44 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1243

Sportovně založená mzdová účetní se zájmem o média, jejichž studium ji od médií naopak odradilo. I přesto má občas potřebu vyjádřit se k některým aktuálním věcem a to i přes občasnou nelibost ostatních, jelikož její témata jsou často dost kontroverzního rázu :)

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...