Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Co mají společného tučňák, velbloud, kaktus a třeba veverka? Dělají si zásoby. Jinak by nepřežili. Vaše úvaha je hloupá.

0 0
možnosti
Foto

Je to jenom stavba, nic víc.

0 0
možnosti
NM

...u mne zůstane v paměti taková jaká byla při mé návštěvě v r.1968 kdysem si tam zapálil i svíčku...

1 0
možnosti
OK

O30t81a 19K59i30n55c

16. 4. 2019 13:08

Naštěstí Notre Dame bude stále realitou a ne jen smutnou vzpomínkou.

0 0
možnosti
Foto

Oni ho obnoví, symboly jsou prostě symboly, ty čas odvát nesmí (;-)). Kostel v Drážďanech také postavili, a z něj po náletech zbylo mnohem méně (https://cs.wikipedia.org/wiki/Frauenkirche_(Dr%C3%A1%C5%BE%C4%8Fany) )

1 0
možnosti
JL

Francie si Notre Dame v Paříži postaví znovu, mají dost peněz i EU už nabízí peníze. Samozřejmě mnoho nenahraditelných artefaktů při požáru zmizelo.

2 0
možnosti
LV

Poněkud upatlané od patosu, nemyslíte? Notre Dame je vážně poškozena požárem, ale je zdokumentována a lze ji uvést do takového stavu, jak vypadala před požárem. Statika je - zdá se - v pořádku, původní zdivo drží, je na čem stavět.

Twin Towers, Staroměstská radnice nebo Drážďany dopadly hůř. A život jde dál.

A pokud nějaká historická stavba vysloveně chybí, dostaví se podle původních vyobrazení a dokumentů. Viz Betlémská kaple. Nebo ty Drážďany.

Ale jinak máte pravdu, jediná jistota je nejistota a jediná konstanta je změna. R^

2 0
možnosti
Foto

Opravdu myslíte, že je v této, pro mnohé emotivně napjaté chvíli ještě třeba užívat patosu? :) Jinak Vás ale musím pochválit, paradoxně jsem si myslela, jak je můj blog nabitý pozitivitou ve smyslu - smiř se s tím co bylo a jdi dál a Vy na to koukáte ještě pozitivněji, a to tak, že lze staré napravit. To pak jde asi o úhel pohledu. Pro mě, i přesto, že je nepochybně možné stavbu vystavět architektonicky zcela shodně, tak, jak vypadala před požárem, už bude cosi scházet. A to je právě ta historická cennost celé budovy, která, dle mého názoru, byla tím hlavním, za čím lidé přicházeli a která je značně a nenapravitelně narušena.

0 0
možnosti
JD

J97a30n 88D64v52o84ř32á79k

16. 4. 2019 10:45

Zřejmě jste přehlédla, že Notre Dame realitou stále ještě je, byť v neradostném stavu.

3 0
možnosti
Foto

Právě proto píšu, že už je jen vzpomínkou :) Ani sebelepší rekonstrukce "starý Notre Dame" už skutečně nevrátí, minimálně ne jeho ducha.

1 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Sportovně založená mzdová účetní se zájmem o média, jejichž studium ji od médií naopak odradilo. I přesto má občas potřebu vyjádřit se k některým aktuálním věcem a to i přes občasnou nelibost ostatních, jelikož její témata jsou často dost kontroverzního rázu :)

Seznam rubrik