Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J61a70n 52U97r11b71á62n28e92k

27. 11. 2018 14:17

Děsí mě, že tomuhle někdo může věřit...

Je hlavně naprostá ironie, že svobodu, kterou postupně naši předci VYBOJOVALI KRVÍ a rozvíjením a zdokonalováním práv a svobod si někdo vykládá tak, že za ni nejen, že nemusí, ale neměl by bojovat.

Naopak - má-li mít smysl, tak vždy jde o vymezování hranic. vždy jde o boj a jeho výsledek a především o smysl a cíl boje.

Ale jste-li přesvědčená, že je zbytečné nnebo nežádoucí bojovat za svobodu, tak too řekněte ženám a dětem, které jsou v subsaharské africe denně znásilňovány, zabíjeny. Plivete na hroby otroků, žen, které vybovaly právo volit, a vlastně všem, kteří reálně VYBOJOVALI současnou možnost práva a svobod jednotlivce.

0 0
možnosti
Foto

Já myslím, že jste spíše vůbec nepochopil o čem že ten článek a celý příspěvek vlastně je, což ostatně i potvrzujete hysterickým a na city hrajícím závěrem svého komentáře :) Mluvím tady o energii a o tom jak funguje. Jedná se o klasický zákon přitažlivosti v akci. To, na co zaměřuji svoji pozornost, to se mi v životě objevuje. Čím více resistence se bude ve společnosti objevovat, tím více "problémů" bude vyvstávat. Přijmutí myšlenky, daného "problému" a změna úhlu pohledu na něj, tedy odstranění nepříjemného pocitu, který ve Vás vyvolává, je jediná možnost, jak jej učinit neutrálním a jediná možnost, jak se ho skutečně ve své "realitě" zbavit. Svět nezměníme tím, že budeme bojovat se starým, svět změníme jedině budováním nového. To je hlavní pointa toho článku :) Pokud budete bojovat PROTI něčemu, to něco bude sílit. Pokud budete jednotní PRO něco, to něco bude taktéž sílit. Ta energie je pořád stejná a je jedno jestli je negativní nebo pozitivní. Je to energie R^

0 0
možnosti
Foto

Zdravím vás Ivano. Stačí sledovat nynější "optimistické" počínání opozičních stran a hnutí (Pirátů, STAN, TOP 09, SPD atd.), jak všichni svorně naivně doufají, že po pádu vlády, která v pátek nezíská důvěru, převezmou moc. Přitom jim v případě předčasných voleb celkem reálně hrozí, že potřebných 5 procent (jako vysvědčení od voličů za jejich dosavadní nemastnou, neslanou práci) - ani nezískají. Tito pantátové žijí jako dokonalí papaláši v docela jiném světě než voliči a mají dojem, že zachraňují nejen ČR, ale celý svět a mají od všeho klíče. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím s tím, že ten plán B tam poněkud chybí. Jediné, co bych ocenila, je to, že se po dlouhé době dokázali na něčem shodnout a kvůli něčemu semknout. A bylo by skvělé, kdyby, jak avizovali, šly v tuto chvíli skutečně stranické zájmy stranou před těmi republikovými, což se ale, jak názorně předvedlo SPD, minimálně u některých nestalo. A dokud to tak bude, půjde jen o přehazování vidlí z jedné strany hnoje na druhou :)

0 0
možnosti

T57o86m15á34š 32G27a45y30e34r

19. 11. 2018 14:32

R^My starší a staří jsme zažili "boj za mír". Taky parádní "Orwell".....;-)

3 0
možnosti
Foto

V roce 1989 jsem byl celkem aktivní. Bylo mi 17, byl jsem ve třeťáku a bylo mi naprosto jasné, že asi školu nedodělám. Protože mě vyhodí za to co dělám. A možná dostanu i přes "hubu" Ale povedlo se.

Ale vidím v současné a tehdejší situaci obrovské rozdíly.

Tehdy naprostá většina lidí, i komunisti chtěli změnu. A jiná cesta než demonstrace / revoluce nebyla.

Dneska máme demokraticky zvolené zástupce, ale někteří lidé si myslí, že pokud byl zvolen někdo, kdo se jim nelibí, není to demokratické. Ale to je omyl. I to je demokracie. Prostě, přemýšlím li jinak než většina, tak mám prostě smůlu, nebo se můžu pokusit přesvědčit dav o svém přesvědčení a doufat že u dalších voleb to dopadne jinak. To je demokracie. A v tu věřím a tu zastávám.

Tyhle "boje" nejsou žádné boje. Ti co tam jdou nic neriskují.

Přijde mi to jen jako "hysterčení rozmazlených spratků".

Kdyby byli co k čemu, tak začnou makat. Zapojí se do veřejného života a budou se snažit tu naši zadel Evropy posunout výš. Místo toho, aby šířili nenávist a zlobu.

Naším největším problémem není EU ani běženci ani Zeman a ani Babiš. Ale absence morálky a vzájemné úcty a asi i lenost nás všech.

Je mi to líto.

Já už v zásadní změny k lepšímu ztratil výru. I když mi to ještě nedá a občas se zasnažím. Ale slibuji, že se polepším a budu se do toho všeho pléct stále méně. ;-)

2 0
možnosti
Foto

Nezbývá než souhlasit, že obraz doby je vždy odrazem dané společnosti, ať se nám to líbí nebo ne. A také s tím, že situace v roce 1989 byla značně odlišná. Ale přinesla podle mého názoru změnu hlavně proto, že lidé byli značně semknutější a jejich cíle byly jasnější. Věděli totiž co chtějí, jaký je jejich cíl. A ten byl silnější než to, co nechtějí.

Proto se opakuji, neříkám, že je dobré nedělat nic a tak nějak počkat, jak to dopadne. Ale myslím si, že je třeba si dobře rozmyslet, jakou formou tak činím. Zda budu hledat společné cíle a sám ctít hodnoty, po kterých volám a nebo zda budu rozsévat další zlo. Neuznávám styl oko za oko, zub za zub. Když oni, tak my taky. To oba tábory pak staví do jedné roviny a takovýto "boj" nikdy neskončí, protože smývá hranice mezi tím, co vlastně je to "dobro" a co to "zlo".

0 0
možnosti
Foto

:-)to odezní... a bude to dobře. A moc to nezmění. Ale ukazovat, že mám právo vědět, že mám právo od vlády, premiéra, prezidenta skládat účty...se má. Je to velice ozdravné.

Pořád doporučuju článek Bohumila Pečinky - Kytky v koši a Ovčáčkova lúza... říká to podobně, demnstrace pomine a život půjde dál, ale lidi využili právo a to je dobré,aby si vrchnost uvědomovala jako to, k čemu se také zavázala. Ctít právo občanů.

já tomu taky říkám - Nemít jméno:-) největší potupa kdysi v Egyptě. A mnoho na tom je.R^

1 0
možnosti
Foto

To je určitě naše právo vyjádřit svůj názor a je to správné... Jen je podle mě třeba rozmyslet si, jakou formou tak činím. Jak víme, každé zlo plodí jen další zlo a mě přijde, že ho začínám bohužel vidět na obou stranách tábora, což k ničemu nepovede...

0 0
možnosti

R^R^Je to přesně tak. Chápe to však, bohužel, málokdo. Proto to vypadá, jak vypadá.:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Sportovně založená mzdová účetní se zájmem o média, jejichž studium ji od médií naopak odradilo. I přesto má občas potřebu vyjádřit se k některým aktuálním věcem a to i přes občasnou nelibost ostatních, jelikož její témata jsou často dost kontroverzního rázu :)

Seznam rubrik