Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V padajícím letadle je jen velmi málo ateistů...:-)

0 0
možnosti
JP

Náš Bůh je. Dá se o Něm také přesvědčit. Každý rok o vánocích si připomínáme události o začátku úplného a konečného zjevení lidem.

Výmyslem člověka, prostředkem manipulace je píše nevěra. Jak jste přišla na to, že se vedly nebo vedou války za náboženství? Co tím myslíte, kterou válku v historii nebo dnes?

Boží Syn Ježíš zadal učedníkům hlásat dobrou zprávu o Božím království všem lidem. Něco tak krásného a lidského se stalo pro snad každého člověka dostupným. Nemusí to být jen Bible, katolický kněz nebo příbuzný, evropa má důkaz o neuvěřitelné Boží lásce k lidem zapsaný i v krajině či životopisech svatých.

Proti Bohu se vede tady na světě boj. Jak nakládali se zbožnými lidmi nacisti a komunisti? Například proč byla hozena atomovka na Nagasaki, kde zahynuly 2/3 Japonských katolíků? Co se dozvíte o víře a katolickém náboženství v televizi aj.? Není to jednoduché, ale do nebe vede úzká cesta. Buďte zdrávi a ať se Vám život povede!

0 0
možnosti
Foto

K13a57r69e59l 93C95a61c27h

26. 8. 2016 0:46

Já Vám rozumím. Lidi, jako jste Vy, nebo i já nazývá pan Halík pohrdavě Něcisté. Tedy lidé, kteří nevěří v Boha, ale v Něco - protože každý myslící člověk v něco věří. Já kupříkladu věřím v to, že život je vlastností hmoty na určitém stupni její organizovanosti a zákonitě vznikne všude tam, kde pro jeho vznik jsou vhodné podmínky. A to i bez zásahu vyšší instance - tedy Boha. Že ty podmínky mohou být velmi široké, dokazuje existence sirných bakterií v bezprostředním okolí fumarol na dně oceánu. Inteligentní život je nejvyšším stádiem organizovanosti hmoty. Jeho podstata je energetická a my stále ještě tuto životní energii neumíme plně ovládat. Jestli se jako živočišný druh svou vlastní hloupostí dříve nevyhubíme, možná jednou dojde i k tomu, že tuto energii budou naši potomci umět využívat. Občas se někteří jednici setkají s těžko vysvětlitelnými skutečnostmi, které pak jedni nazývají řízením božím a jiní zase náhodou. Sám jsem jednu takovou těžko uvěřitelnou příhodu zažil a vysvětlil jsem si ji jako energetické dálkové propojení vyvolané intenzivní mozkovou činností. Boha i náhodu jsem vyloučil. Takže ten obrázek, který jste použila na závěr svého článku docela sedí.

Jinak souhlasím s Vámi, že náboženství jsou ideologie odjakživa politicky využívané. Každá církev je tedy v podstatě totéž co politická strana - ve jménu své náboženské ideologie organizuje lidem život.

1 0
možnosti
RJ

R10a57d42e74k 60J64a29r98o90š

25. 8. 2016 20:54

Stalo se mi v životě několik příhod, které mě přesvědčily, že Bůh je...

1 2
možnosti
JG

J28a96n 31G48o94e53t50z

26. 8. 2016 10:37

Tuším, kdo jste. Nicméně, mně se toho v životě (a to už jsem na světě nějaký ten pátek) také stalo dost a mnohdy to rozhodně nebyly pěkné věci, a přesto jsem stále pevně přesvědčen, že Bůh není.

0 0
možnosti
DB

Víra je zneužité věření spojené s evoluční lidskou nutností si za každým jevem představit autora toho jevu, jako bůh blesku, lásky, smrti, radosti, erotiky, atp----

věření máme všichni evolučně dané...všechna mláďata musí poslouchat rodiče....kdyby dítě neposlechlo matku když mu říká...Nehraj si s tím jedovatým hadem...asi by už druhou šanci na neposlouchání nemělo......takže věřit rodičům je evoluční nutnost přežití..........

a z této schopnosti věřit se vyvinula manipulativní schémata jako je náboženství, či jakákoliv jiný víra ...dokonce i víra v jistého politika.........politikovi vlastně můžete jen věřit, tedy fundovaně věřit, když přesně rozumíte všemu co říká a proč to říká...tedy, když politik vysvětluje.......jinak je víra v politika a jeho politiku stejně k ničemu jako víra v boha...ničím nepodložená.......

ale to se zatím vládnoucí třídě posledních cca 5000 let či více....velmi vyplatilo...udržovat svůj lid v PŘIMĚŘENÉ TUPOSTI----nevědomosti....protože pak lidé musí věřit....a lze zařídit mnohem jednodušeji než vše vysvětlovat........

0 0
možnosti
JH

Tady jste velkou Ameriku neobjevila, ale přemýšlíte!!

0 0
možnosti
MS

Možná existuje civilizace, která "tvoří vesmír jaký je", ale my to určitě nejsme. :-)

1 0
možnosti
MK

Možná také neexistuje vůbec nic a my jsme pouze virtuální realita.

Existuje na to i docela dobrá teorie ;)

Může postava z virtuální reality poznat svého tvůrce?

0 0
možnosti
MV

nebral bych lidem viru, kdyz ji k zivotu maji radi, nebo ji potrebuji. stejne tak si nenecham vmanipulovat jinymi do sveho zivota neco, cemu nerozumim, nebo neverim. rad porozumim, rad uverim. a do kostelu chodim rad - jen kdyby v Cesku prestala platit ta podivnost, ze kostely jsou imrvere zamceny...

6 0
možnosti
Foto

R^

V pátek jsem po x letech nahlédla přes mříže do našeho kostela. Dokážu pochopit, že pro některé lidi je to místo, které na ně působí vznešeně, že se tam cítí zvláštně, možná dobře... Pro mě je to depresívní prostředí, čím vyšší stropy, tím větší stísněnost, ne, děkuji, kostely a bohy ne. Nejkrásnější rozjímaní je venku, v přírodě.

2 0
možnosti
MK

Kdyby je jen kdyby. Já věřím v Boha, kterého nikdo nikdy neviděl, ale Jednorozený syn Boží nám o Něm řekl. Nejsem schopen dokázat jeho existenci, stejně jako nikdo není schopen dokázat že neexistuje.

Proto můj vztah k Bohu je založen na víře a rozumovém (teologickém), nikoli empirickém poznání.

Vše co Bohu přikládáme jsou lidské atributy a je snazší říci co Bůh není, než co Bůh je.

Takže i ten nadpis je jen taková snaha o vlastní představu Boha, protože pokud věříme, že Bůh stvořil člověka k obrazu svému, to jest dal člověku svobodnou vůli a schopnost rozeznávat dobré od zlého, tak by se ani nesmál a ani nebrečel.

Jestliže věřím, že Bůh stojí nad časem a prostorem, tak se ani nemění a nepřizpůsobuje době, to jen lidé si myslí, že jsou chytřejší než naši předci. Jenomže ve skutečnosti nejsme dál než byl člověk před tisíci lety a to bez ohledu na to, že máme PC, létáme do vesmíru, máme mobilní telefony, ale v tom podstatném nejsme jiní

4 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Sportovně založená mzdová účetní se zájmem o média, jejichž studium ji od médií naopak odradilo. I přesto má občas potřebu vyjádřit se k některým aktuálním věcem a to i přes občasnou nelibost ostatních, jelikož její témata jsou často dost kontroverzního rázu :)

Seznam rubrik