Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K11a90r71e82l 34R94a52d46a

3. 8. 2013 1:44

Talentovaných lidí je poměrně dost. Ale to neznamená, že také opravdu něco podstatného vytvoří. K talentu je potřeba ještě pracovitost a často i odříkání a pak to třeba trvá roky, než se takový člověk prosadí. To není cesta pro každého. Děvčátek s pěkným hlasem jsou tisíce, ale dobrých operních zpěvaček z nich vyroste jen pár. Talenty je třeba podporovat, to je pravda, jen jde o to jak hodně. Když bude každý talentovaný mít zajištěný bezpracný život, po čase zjistíme, že živíme jen partu příživníků. A výsledky žádné. Příkladem je naše ,,kulturní fronta" žijící z grantů a státních dotací. Výsledkem je průměr až podprůměr ( čest vyjímkám ). Tak jen s chutí a odvahou do toho. Pokud talent máte, jste pracovití a nebojíte se třít pár let bídu, snad prorazíte. Nebo vás svět ocení až po smrti. Odvážní zvítězí, nebo padnou cestou.:-)

0 0
možnosti
Foto

K70a57r23e88l 15R75a70d44a

3. 8. 2013 1:54

Ještě malé vodítko. Ten kdo prostě musí, ten se neptá, jestli si má troufnout. Skutečný umělec je tak trochu fanatik a jde si za svým  i kdyby se tam měl doplazit .

0 0
možnosti
Foto

A copak nemůže být talent zdrojem obživy? Snad jen společnost tolerantnější a více podporující takové lidi. Vzdělání dnes může získat v podstatě každý, ale talent se nedá naučit ani vypěstovat, ten prostě člověk má, nebo nemá. A kde pak budeme takové lidi hledat?

Možná vám přijdu s tímto názorem naivní. Ale to je přesně to, o čem tu mluvím. Mladí lidé se pak bojí myslet si a dělat "něco jiného", protože se bojí, že na ně bude nahlíženo jako na naivní, lehkomyslné hlupáky.

A nenechte se zplést. Já mám taky "na krku" hypotéku. A taky si nemůžu dovolit být bez stálého příjmu. Ale jak jsem již psala - nevzdávám to. Studuji dálkově, realizuju své představy ve svém volném čase. A kdo ví? Třeba právě to jednou bude mým zdrojem obživy..

0 0
možnosti

talent samozrejme muze byt zdrojem obzivy ... napriklad takovy jagr, nebo treba gott se svym talentem uzivi bez nejmensich potizi. problemy zacinaji v okamziku, kdy se nekdo na trhu neprosadi, presto se ale z nejakeho duvodu domniva, ze zrovna ten jeho talent je nedoceneny, a ze by ho meli vsichni ostatni tak nejak spolecne podporovat, protoze on to prece dela "pro lidi" ...

0 0
možnosti

I37v85o 13Ž83á17č22e14k

1. 8. 2013 20:26

Člověk klidně může být básníkem, malířem, skladatelem apod. Ale pokud se jeho básně, obrazy či hudba nebudou nikomu líbit, tak se nemůže divit, že mu za ně nikdo nic nedá. Lidí s opravdovým uměleckým talentem je nesmírně málo, mnohem méně než těch, kteří si to o sobě myslí.

Člověk musí dělat cokoli, ale musí v tom být dobrý. A o tom, jestli je dobrý, nerozhoduje on sám, ale ostatní lidé.

2 0
možnosti
Foto

V momentě, kdy budeš mít první vlastní dítě, zjistíš, že strach se stává běžnou součástí Tvého života :) A dá to mnohem větší práci ho občas překonat nebo ... si uvědomit, že není vždy důvod ho překonávat :)

0 0
možnosti
Foto

Dělejte všechno, po čem zatoužíte. Dokud není pozdě. Život je krátký!!!R^

1 0
možnosti

Přesně, pokud to neškodí ostatní a vás to potěší, do toho ! A rozhodně zpeněžte koníčky.:-)

2 0
možnosti
Foto

Jakou společnost si představujete, kde by každý mohl dělat jen to co chce a nestarat se o svou obživu?

1 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Sportovně založená mzdová účetní se zájmem o média, jejichž studium ji od médií naopak odradilo. I přesto má občas potřebu vyjádřit se k některým aktuálním věcem a to i přes občasnou nelibost ostatních, jelikož její témata jsou často dost kontroverzního rázu :)

Seznam rubrik