Myslíte si, že Vám "Bůh" dal svobodnou vůli, aby Vás následně soudil za Vaše činy?

18. 01. 2019 10:38:17
Byl to přesně tenhle den. Brouzdala jsem ulicemi Aucklandu a potkala člověka. Stál tam, v ruce měl knihy a zastavoval lidi na ulici. Něco prohodil směrem ke mě, usmála jsem se a šla jsem dál.

O něco později jsem se zastavila a usedla na lavičku. Najednou tam zase byl a říkal: "Tak ty jsi se vrátila? Pamatuju si tě, už jsme se viděli... zaujala jsi mě, protože když jsi šla po ulici, vypadala jsi tak moc šťastně a spokojeně...". Usmála jsem se a řekla jsem, že to tak je. Že si skutečně přijdu šťastná. "To se dneska jen tak nevidí", řekl.

Dali jsme se do řeči. Zeptala jsem se o čem jsou ty knihy, které nabízí a najednou jsme mluvili o hlubokých tématech, které se mnou rezonují a o kterých se nedá mluvit jen tak s někým. Měl vlastního učitele. Když jsem se ho ptala, jakého směru je jeho učení, řekl, že na tom nesejde. Že nezáleží od koho se člověk učí, důležité je, zda člověk pochopil. Byli jsme na jedné vlně. Na druhé straně světa. Poděkovali jsme si za příjemně strávenou chvíli a popřáli vše nejlepší do života.

Měla jsem radost. Protože myslím, že přesně o tom to je. Že víra by měla lidi spojovat, ne rozdělovat. Že každá víra má v konečném důsledku stejný základ a hodnoty. A je jedno jestli to, v co člověk věří, nazývá Bůh, Buddha, Vesmír a nebo se modlí třeba k vejci :) Že hlavní je LÁSKA a RESPEKT. K druhému a jeho názoru. Pochopení, že každý může Boha prožívat jinak a skrze něco jiného.

Co mě děsí je dnešní pojetí víry některých lidí. FANATISMUS se kterým brání svoji víru jako jedinou pravou a jsou schopni plivat i na vlastní lidi, pokud snad mají trochu jiný, vlastní názor, odlišný od toho, co je psáno a dáno... odevzdání se tomu, že snad i trpět je správně, pokud je to ve jménu víry.

Opravdu si někdo myslí, že jsme sem na ten svět přišli, abychom trpěli? Nejsem toho názoru. A jsem za toto uvědomění šťastnější než za cokoliv jiného. Přineslo mi do života obrovský KLID a ten bych přála zažít každému.

Autor: Ivana Jirmářová | pátek 18.1.2019 10:38 | karma článku: 21.28 | přečteno: 745x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 15 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 47 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 36.47 | Přečteno: 782 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 32.26 | Přečteno: 2955 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.57 | Přečteno: 325 | Diskuse
Počet článků 44 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1243

Sportovně založená mzdová účetní se zájmem o média, jejichž studium ji od médií naopak odradilo. I přesto má občas potřebu vyjádřit se k některým aktuálním věcem a to i přes občasnou nelibost ostatních, jelikož její témata jsou často dost kontroverzního rázu :)

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...